manuele fysiotherapeut leeuwarden

Manuele Therapie

Vrijuit bewegen met manuele therapie in Leeuwarden

Heeft u klachten waarbij u één of meerdere gewrichten minder goed kunt bewegen? En geeft de bewegingsbeperking soms pijn? In normale omstandigheden herstelt een lichaam zichzelf, maar soms lukt dat niet. Met behulp van manuele therapie wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Uw manueel therapeut verhelpt ‘blokkades’ in uw lichaam waardoor het zichzelf weer kan herstellen. Na een behandeling beweegt u zich makkelijker en heeft u minder pijn. Meer informatie over manuele fysiotherapeut leeuwarden.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij er met specifieke technieken wordt behandeld. Een manueel therapeut behandelt met zijn handen en maakt geen gebruik van apparatuur. De naam manuele therapie verwijst naar deze behandelvorm: Manus is Latijn voor hand.

Afhankelijk van de klachten zijn er 1 tot 9 sessies nodig. Daarnaast krijgt u advies over uw houding en gerichte oefeningen om klachten in de toekomst te voorkomen. De therapie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd. Wel wordt, afhankelijk van de leeftijd, een verantwoorde keuze gemaakt uit de toe te passen technieken.

De manueel therapeuten van First Fysio in Leeuwarden zijn gecertificeerd en ingeschreven in het wettelijk verplichte register voor manueel therapeuten. Binnen de fysiotherapiepraktijk zijn Jan Terpstra en Johann Wachter verantwoordelijk voor de uitoefening van manuele therapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *